Energiegels

De energiegel is inmiddels een van de vaste waardes binnen het aanbod sportvoeding. De innovatieve manier van inname en opname in het lichaam maakt de energiegel een waardevolle tegenhanger voor de energierepen. Waar de energiegel als eerste terrein won in de hardloopwereld is dit product nu helemaal niet meer weg te denken binnen sporten in de volledige breedte van individuele en teamsporten. Een energiegel is misschien wel het meest gerelateerde product aan het feit dat sporters de werking direct voelen. Binnen enkele minuten voel je dat je meer power krijgt in je lichaam

Een energiegel is rijk aan koolhydraten (gemiddeld 20-30 gram koolhydraten), vetarm en praktisch om zowel voor als tijdens de inspanning energie ‘bij te tanken’. Een gel is bovendien makkelijk mee te dragen, vlot om in te nemen in volle inspanning en verteert gemakkelijk.

Energiegel concentraat of hypotone energiegel

De concentraat energie gel bevat veelal een stroperige gel. De ervaring leert dat dat deze als zoet wordt ervaren en plakkerig over komt. Iets wat veel gebruikers een minder prettige ervaring heeft gegeven in het verleden. Al geeft de hedendaagse techniek en implementatie van de laatste ontwikkelingen al weer een heel andere beeld weer. Natuurlijkere smaakervaring en makkelijker door te slikken.

Een geconcentreerde siroop wordt in pure vorm niet zo makkelijk door het lichaam opgenomen en moet dus worden aangevuld met 150 tot 200 ml water. Ben je gevoelig in de maag-, darmstreek wil een concentraat ook wel eens zwaar vallen en problemen geven. Op de verpakking of in de gebruikshandleiding kom je dan ook veelal tegen: wegspoelen met 150 of 200ml water. Voor meer info, klik op de productfoto.


Isotone energiegel of drinkgel

Om het lichaam meer te ondersteunen in de opname en de atleet meer vrijheid te geven in gebruiksgemak hebben de isotone en/of drinkgels hun intrede in rap tempo gedaan. De unieke samenstelling van deze gels geeft je de vrijheid de energiegel in te nemen wanneer jou het beste uit komt, zonder de verplichte inname van extra water. Bij voorbeeld voor hardlopers een welkome toevoeging in het assortiment, waarbij de hardlopers tijdens een event voor vocht afhankelijk zijn van de drankposten. De isotone gels / drinkgels worden vloeibaarder ervaren en slikken makkelijker weg. En door het voorvermengde karakter ook veel minder zoet. Voor meer info, klik op de productfoto.


Naast de isotone en hypotone gels bestaan er ook gels met extra cafeïne. Wens je een extra boost dan kies je best voor een energiegel met cafeïne. Het lichaam reageert sterker op cafeïne dan gels die geen cafeïne bevatten. Cafeïnegels geven je lichaam een extra energieboost en werken dus in je voordeel.

Verpakking van de energiegel

In het brede assortiment energiegels kunnen je grof weg gezien 2 varianten verpakking herkennen, de sachet met het scheurlint of de verpakking mat de draaidop. De sachet met de het scheurlint bevat een "single serving" en dient ook in één keer genuttigd te worden. Opbergen zal niet gaan. De gel met de draaidop is daar flexibeler in en is weer afsluitbaar. Zo kan je deze gels in meerdere kleine hoeveelheden gebruiken en/of bevat de verpakking meerder servings die je gedurende de training tot je kan nemen.