Over HET MERK

Volgens veel profcoaches en topspelers is het de beste bal ter wereld. Derbystar.

Al ruim 14 jaar, namelijk sinds 2006, is Derbystar de officiële wedstrijdbal van de Nederlandse Eredivisie, de Eerste, de Tweede en Derde Divisie. Sinds seizoen 2018/2019 is Derbystar ook de officiële wedstrijdbal van de Bundesliga en de 2e Bundesliga. Deze duurzame partnerships op het hoogste niveau onderstrepen de uitstekende kwaliteit die Derbystar kenmerkt. De ballen worden gekenmerkt door cruciale eigenschappen die schuilen achter het design. Ze bepalen de unieke kwaliteit van elke Derbystar bal.

 

Sinds 1963 wordt elke voetbal met zorg gemaakt. De zorgvuldige manier van stikken, volledig met de hand, garandeert de duurzame kwaliteit van de Derbystar bal. De stabiele speleigenschappen ontstaan door de optimale verhouding tussen de buitenlaag van synthetisch PU-materiaal en de uitgebalanceerde binnenbal. De perfecte speleigenschappen worden bij alle temperaturen optimaal behouden.

 

Het uitgangspunt van Derbystar is dan ook om de beste voetbal te leveren, om zo de mooiste wedstrijden te creëren. Want: zonder bal, geen spel. De bal speelt een cruciale rol in elke wedstrijd. Alle ogen zijn erop gericht. Tegelijkertijd moet de bal als het ware onzichtbaar zijn. De perfecte bal vestigt alle aandacht op de spelers, de balkunstenaars, en stelt hen in staat te schitteren.