Collectie

Wedstrijdbal

De bekendste wedstrijdbal van Derbystar is de Brillant. Het is de bal waar ook in de Eredivisie, Jupiler League, Tweede en Derde Divisie en de Bundesliga wordt gespeeld.

De Brillant serie bestaat uit wedstrijdballen van professionele kwaliteit. De ballen zijn uitgevoerd met een luxe slangenlederen patroon. De Brillant serie heeft het keurmerk FIFA Quality Pro, wat inhoudt dat de ballen aan alle kwaliteitseisen voldoen voor het hoogste internationale niveau.

Ook de overige wedstrijdballen van Derbystar zijn hoogwaardige wedstrijdballen die voldoen aan alle kwaliteitseisen van internationaal voetbal. Ze bevatten het keurmerk IMS Approved. De ballen staan bekend om de perfecte vluchteigenschappen en het optimale stuitervermogen. Deze stabiele speleigenschappen ontstaan door de optimale verhouding tussen de buitenlaag van synthetisch PU-materiaal en de uitgebalanceerde binnenbal.

Trainingsbal

De bekendste trainingsbal van Derbystar is de Classic. De Classic is tevens de best verkochte bal van Derbystar. Een klassieke trainingsbal die al vele jaren zijn kwaliteit heeft bewezen, verkrijgbaar in diverse designs en maten. De Classic Serie bevat ook light en super light ballen voor de jeugd.

Ook de overige trainingsballen van Derbystar hebben uitstekende, stabiele vluchteigenschappen. Behalve handgestikte ballen bevat het Derbystar assortiment ook thermo bonded en dual bonded ballen. Deze zijn geplakt, of deels geplakt en gestikt. Ook deze nieuwe technologieën met een perfect geronde butyl-blaas garanderen optimale speleigenschappen.

Zaal

Futsal is voetbal op het hoogste technische niveau en het hoogste tempo. De futsal-ballen van Derbystar zijn hier specifiek op aangepast: ze zijn net wat kleiner (omvang: 63 cm) maar net zo zwaar als gewone voetballen. In combinatie met een speciale butyl-blaas geeft dit de bal een sterk gereduceerde sprongkracht (low bounce effect).

Straat & strand

Als je veel op straat voetbalt, is een echte straatvoetbal een must. Je kunt ook met een gewone voetbal voetballen op straat, maar deze zal veel sneller slijten. Asfalt en straatstenen zijn immers een hardere ondergrond dan gras en zand. Derbystar straatvoetballen zijn gemaakt van extra slijtvast materiaal, waardoor de ballen veel langer meegaan dan een gewone voetbal die je op straat gebruikt. Daarnaast geven straatvoetballen meer grip, dankzij de speciale structuur. Zo heb je meer controle over de bal.