Signalisatiekleding (EN ISO 20471 gecertificeerd)

Waarom zou u als bedrijf signalisatiekleding moeten gebruiken? Hoge zichtbaarheidskleding plaatst uw medewerkers – bijna letterlijk – in de spotlight! Terwijl de fluorescerende stof ervoor zorgt dat je in daglicht, bij nevel en bij mist opvalt, beschermen de reflecterende strepen je bij schemering en ’s nachts. De kleding die aan de EN ISO 20471 normering voldoet, waarborgt dat aan de minimale eisen wordt voldaan wat betreft de minimale oppervlakte fluorescerend en retro-reflecterend materiaal.

 

Dus let op! Wanneer u veiligheidsjassen,  fluorescerende broeken of hesjes wenst te bedrukken met u uw logo of andere identificaties aanbrengt op het fluorescerend of retro-reflecterend materiaal, loopt u het risico dat het kledingstuk niet langer voldoet aan de door de norm vereiste minimumoppervlaktes.


Signalisatiekleding voor wie?

Signalisatiekledij kan voor heel wat mensen een voordeel geven. Zowel in het beroepsleven: nachtarbeiders, ambulanciers, wegenwerkers,... maar ook voor scholen, verenigingen, sportteams, jeugdbewegingen,....

We werken enkel met kledij die gecertificeerd is conform EN ISO 20471 van Projob, Safe-Guard by Result, Dickies en YOKO.

Klassen van veiligheidskledij: hoe hoger, hoe zichtbaarder

Hoge zichtbaarheidskleding wordt in 3 klassen ingedeeld. Hoe meer fluorescerend en reflecterend materiaal er in het kledingstuk aanwezig is, hoe hoger de klasse en hoe beter de drager zichtbaar is.

Veiligheidsklasse 3

Klasse 3 is de hoogste klasse van signalisatiekledij. Deze kleding moet dan ook gedragen worden in werksituaties waar een goede zichtbaarheid cruciaal is. Denk bijvoorbeeld maar aan wegenwerken (zeker langs drukke autowegen!), werken aan spoorwegen, reddingsoperaties,…

   - Oppervlakte fluorescerend materiaal ten minste 0,80m²

   - Oppervlakte reflecterend materiaal ten minste 0,20m²

Veiligheidsklasse 2

Geschikt voor werkzaamheden in schemerlicht, wegenbouw, koeriersdiensten,… en langs de openbare weg, binnen de bebouwde kom. Deze klasse mag eveneens gedragen worden door mensen die toezicht houden op werkzaamheden waarvoor kleding van klasse 3 vereist is. 

   - Oppervlakte fluorescerend materiaal ten minste 0,50m²

   - Oppervlakte reflecterend materiaal ten minste 0,13m²

Veiligheidsklasse 1

Wanneer je tijdens je activiteit relatief weinig risico loopt, volstaat de laagste veiligheidsklasse. Ook wanner je een bezoek brengt aan een zone waar kleding van klasse 3 vereist is, voldoet klasse 1. Als bezoeker moet je wel altijd begeleid worden door iemand die in die zone werkt.

   - Oppervlakte fluorescerend materiaal ten minste 0,14m²

   - Oppervlakte reflecterend materiaal ten minste 0,10m²