Energierepen

Energierepen zijn naast de sportdrank het basisproduct in het voedingsprogramma van vele sporters, zoals bij wielrennen, mountainbiken, triatlon en nog vele andere. De variatie in samenstelling maakt de energiereep in vele facetten toepasbaar.

Zo zijn er repen met en zonder coating, veel en/of weinig vezels, een breed scala aan koolhydraatbronnen en vele smaakvariaties. Voor iedere sporter is er dus een waardevolle toevoeging op basis van zijn eigen voorkeur en behoefte.

Een energiereep is rijk aan koolhydraten (gemiddeld 20-40 gram per reep), vetarm en praktisch om zowel voor als tijdens de inspanning energie bij te tanken. Bij voorkeur tijdens de minder intensieve inspanning of fase van de wedstrijd (typisch in het begin ervan). Tijdens hoog intensieve fasen zijn energiedranken en -gels geschikter omdat zij gemakkelijker verteren. Verder zijn ze ideaal als tussendoortje en als onderdeel van een koolhydraatrijk dieet. 

Energierepen worden meestal gebruikt naast of als alternatief voor gels tijdens de inspanning. Hoewel repen en gels vaak vergelijkbaar zijn qua koolhydraten, vinden veel mensen het moeilijk te kauwen tijdens het sporten. Lopers kiezen daarom vaak voor gels. Een goede strategie bij het fietsen is om te beginnen met het gebruik van energiebars om dan over te schakelen op gels als de vermoeidheid toeslaat in de tweede helft van de training of wedstrijd.

Voor meer info, klik op de productfoto.