HIGH5 Energy Gel Slow Release

De Slow release Energy Gel bevat Isomaltulose, een koolhydraat dat een duurzame en langdurige energietoelevering voorziet. Isomaltulose is samengesteld uit glucose en fructose zoals sucrose maar met een andere chemische structuur. Het stimuleert je lichaam om meer vetten te gaan gebruiken. Het is bijzonder gunstig tijdens langdurige trainingperiodes (verbeterde vetstofwisseling, verhoogde vetverbranding). Bij de start van lange sportinspanning spaart het tevens je energievoorraad.  Een tragere absorptiesnelheid is bovendien ook beter voor je maag. Slow release is zeer relevant voor sporters die lijden aan diabetes en die hun bloedsuikerspiegel onder controle moeten houden.

 

Hoofdkenmerken:

  • Energiegel met lage Glycemische Index
  • Bevat meer dan 70 mineralen uit oceaanwater gewonnen en sporenelementen inclusief alle belangrijke elektrolyten die zorgen voor een goede hydratatie en stofwisseling
  • Voor langdurige energie
  • Verhoogde vetverbranding
  • Gemakkelijke vertering
  • Tandvriendelijk
  • Zelfde smaak als suiker met de helft van de zoetheid
  • Natuurlijk product geschikt voor vegetariërs

Verpakking: doos met 14 gels van 62 g

Smaken: sinaasappel en zwarte bes

Gebruik: De Slow Release Energy Gel is ontworpen om voor en tijdens het sporten te gebruiken. Een van de belangrijkste voordelen van Slow Release Energy is dat het uw spieren langzaam van energie voorziet. Om hiervan te profiteren, is het belangrijk om vroeg te beginnen met tanken om jouw spieren tijdens jouw rit of hardloopsessie langzaam te laten vollopen.

 

Robert Gorgos, BORA – hansgrohe, hoofd voedingsdeskundige 

“We gebruiken Slow Release-producten in trainingen om bijvoorbeeld de lactaatopbouw te verlagen en zo de efficiëntie van een renner te verhogen. Tijdens het racen worden de Slow Release Energy producten gebruikt in de eerste 1 of 2 uur van een wedstrijd wanneer de intensiteit vrij laag is, om spierglycogeen te sparen en de efficiëntie van de brandstoftoevoer weer te verhogen.“   

 

Hoeveel moet je consumeren?

Als je Slow Release Energy gebruikt, moet je streven naar ongeveer 60 g koolhydraten per uur. Dit kan een combinatie van de drankjes, repen en gels zijn. Je kunt bijvoorbeeld 500 ml drinken en elk uur een reep nemen om tot 60 gram koolhydraten te komen.

 

Ga naar de webshop