Retourvoorwaarden

Zichttermijn en herroepingsrecht

Bekijk op je gemak of het product aan je verwachtingen voldoet. Voor alle bestellingen geldt het Europese herroepingsrecht en een zichttermijn (of bedenktijd) van 14 dagen. De 14 dagen gaan in op de eerstvolgende dag na het ontvangen van je bestelling. Bij deelleveringen gaat de zichttermijn in vanaf het laatst ontvangen product. Na het verstrijken van de bedenktijd is de koopovereenkomst een feit.

Je mag het ontvangen product uitpakken, bekijken, beoordelen en/of passen. Binnen deze 14 dagen heb je dus het recht om zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.

 

Wil je een artikel retourneren, dan kan dat volgens bovenstaande eenvoudige modules. Je mag ook op een andere wijze aangeven dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht. Als je hiervoor kiest, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of via e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kan gebruikmaken van het bijgevoegd formulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

 

Voor het juiste retouradres verwijzen wij je naar de meegeleverde retoursticker of kan je de bestelling ook afgeven in ons fysiek kantoor in de  Loostraat 37 te 3724 Vliermaal-Kortessem.

 

We waarderen het als je direct na ontvangst controleert of je bestelling onbeschadigd en compleet geleverd is. Mocht dit niet zo zijn, meld dit dan aan ons via info@caro-sports.be, dan maken we dat in orde!

 

Voorwaarden

Je wilt een of meer artikelen terugsturen. Om het aankoopbedrag teruggestort te krijgen, vragen we je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het artikel is als retour aangemeld binnen de zichttermijn van 14 dagen en uiterlijk naar ons geretourneerd binnen 14 dagen na jouw herroepingsmededeling.
  • Het artikel is compleet (bv. inclusief aangehecht label), indien van toepassing met alle geleverde toebehoren samen met de originele fabrieksverpakking en in originele staat zonder tape, plakband of (verzend)stickers en rekening houdend met onze instructies hieronder. In geval van schoenen mag de originele doos niet als verzenddoos gebruikt worden.
  • Het artikel is niet gebruikt, gedragen, gewassen en onbeschadigd (passen van kleding of schoenen wordt niet beschouwd als gebruik).

Graag in de doos duidelijk aangeven wie de afzender is (bijvoorbeeld door de retourbon bij te voegen), zodat wij kunnen achterhalen van wie de retourzending is. Indien je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet kan er waardevermindering in rekening worden gebracht.

 

Je kan ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

 

Je kan je retourpakket retourneren via Bpost of een andere koerier. De directe kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor jouw rekening tenzij CaRo-Sports een verkeerd of defect product heeft afgeleverd. Je kan de bestelling ook afgeven in ons fysiek kantoor in de Loostraat 37 te 3724 Vliermaal-Kortessem.

 

Wanneer uitsluiting herroepingsrecht?

Op basis van het artikel VI.53,3 in het Wetboek van Economisch Recht valt de bedenktermijn en herroepingsrecht weg en is het niet mogelijk om af te zien van de aankoop als de producten:

  • door de consument zelf worden opgehaald in het kantoor, dan heeft hij/zij de mogelijkheid de producten te bekijken/passen. Het betreft hier dan geen verkoop op afstand meer en vervalt het verzakingsrecht en kan er geen afstand gedaan worden van de verkoop.
  • van persoonlijke aard zijn (gepersonaliseerd)
  • tot stand zijn gekomen overeenkomstig de door u aangegeven specificaties
  • uit hygiënische of gezondheidsredenen niet geschikt zijn om te worden geretourneerd. U moet daarbij denken aan ondergoed en gebit bescherming.
  • in solden en outlet werden besteld
  • door hun aard niet kunnen worden teruggezonden

Terugbetaling

Zodra we de geretourneerde goederen hebben ontvangen betalen we je het verschuldigde aankoopbedrag terug . De directe kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor rekening van de consument.

 

Indien het product beschadigd aan ons teruggezonden wordt, kunnen wij hiervoor kosten in rekening brengen. Je ontvangt het retourbedrag op de rekening en in het betaalmiddel waar ook mee betaald is.